top of page

Різдвяний вечір у Брегенці

6 січ. 2023 р.

"Правдивий друг любить за всякого часу, в недолі ж він робиться братом.“ (Приповісті 17:17)


Христос рождається!

Славімо Його усі Разом!



6-го січня 2023 наша активна українська парафія - була запрошена відсвяткувати українське Різдво разом, як єдина Україна, як українська сім’я, при церкві - монастирі Sacré Coeur у Брегенці Різдвяна Літургія, яку очолив отець Василій, дала присутнім особливий різдвяний настрій і лишила незабутню мить у сьогоденньому житті: ялинкова різдвяна атмосфера, своя рідна кутя і наша молитва – Свята Літургія мала на меті об'єднати, зміцнити та згуртувати нашу громаду, яка розвивається.


Із Богом ми взяли участь, як діти українського народу, в українській різдвяній вечері з кутею, рибою, голубцями, варениками та солодощами. Це було неймовірне «Чудо», бо було як вдома: ми єдналися з Богом та Україною.



Велика, велика подяка чоловікам і жінкам, які організували, облаштували, приготували їжу, координували подарунки, прикрасили і прибрали, щоб ми могли приєднатися до спілкування один з одним як українці і для України. Разом ми сильні. Разом ми матимемо перемогу. І разом, у Христовій любові, ми збудуємо сильнішу Україну.



"Дякуємо за виступи наших дітей, бо Різдво - це дуже багато про невинність дітей, про чистоту, про радість, яку вони приносять, як кожна Божа Дитина. Дякую за колядки! Разом, коли ми піднімемо свій голос, Бог нас почує. Я вір’ю. Я дякую за їжу і питво, і додаткову поживу для душі, яку ми отримали, сидячи разом і спілкуючись просто один з одним. Дякую за дотримання наших обрядів і традицій, за збереження нашої ідентичності та створення відчуття дому, особливо для тих, хто відчуває себе відірваним від рідного дому. Дякую, отче Василю, за ваше добре чуйне серце і вашу віру, яку ви нам даруєте.

"Коли ж ходимо в світлі, як Сам Він у світлі, то маємо спільність один із одним, і кров Ісуса Христа, Його Сина, очищує нас від усякого гріха." (Ів. 1:7)"


Для нашої парафіїChrystyna Lucyk-Berger

bottom of page