top of page

Паломництво до Маріяцель

14 жовт. 2023 р.

"«Марія вибрала найкраще, тому і наслідуємо сьогодні Святу Марію, щоб за її прикладом, ми ішли не боячись, змогли бути з Богом, щасливими, вибираючи лише Життя, яким є сам Бог, сьогодні для нас». Саме такі слова, виголосив преосвященніший владика Степан Сус, голова пасторально-міграційного відділу, Української Греко-Католицької Церкви, який очолив в суботу, 14-го жовтня 2023 року Святу Божественну Літургію у співслужінні єпископа Ґрацу Вільгельма Краутвашл, генерального вікарія Ординаріяту iMag. Lic. theol. о. Юрія Коляси і всіх священників українських громад із їхніми вірними, які прибули, щоб помолитись разом, віддати свої тяжкі тягарі життя, біди, лишити сльози покаяння і просити в Богородиці миру і захисту. Це були сльози і надії на Боже Милосердя, радість бути з Богом, в Таїнствах Святих і в молитві щирій. Кожен прагнув принести свою молитву щиру до Бога, як божа дитина.





Під час проповіді владика Степан Сус наголосив паломникам про важливість і наполегливість постійної молитви, бо лише сила молитви, може зламати силу ненависті та війни. Владика Степан підкреслив: «Ми прийшли в Маріацель, щоб помолитися за мир в Україні та інших країнах, які потерпають від війн. Богородиця чує наші молитви, як Небесна Мати. Ми віримо, що наша сьогоднішня молитва, наближає нас до кінця цієї жахливої ​​війни».





Саме тому, наша громада зібралась в далеку дорогу, в паломництво із Форарлбергу і Ліхтенштейну, із наставником парафії отцем Василієм, в молитві із вервицею в руках, до Пречистої Діви Марії, щоб помолитись, пройти цей нелегкий шлях, в покликанні до святості і чистоти життя, щоб навернутися, бути із Богом і Дівою Марією назавжди. Цей духовний подвиг, намір, щоб подякувати за всі Дари, які сходять сьогодні для нас з неба. Божа милість-радість для людей. Це ласка Неба, яку подає Христос.





Паломництво – це виявити нашу вірність і вдячність за все. Молитва, допомагає нам зрозуміти, як правильно жити, вибирати Божий шлях, заради вічного, обіцяного Богом Життя в Небі. Саме Ісус навчив нас молитися, щоб ми просячи Його Благодаті, довіряли, відкривалися лише Йому, як нашому Богові, що приготував вже місце в небі, який дає нам життя, відкриває наше серце, щоб воно торкнулося Його Слова, яке він до нас промовляє, щоб перебуваючи в Його ласці і в захисті Батьківської Святої Любові, ставали сильнішими у вірі, ми перемагали всі діла і підступи нечистого цього світу, лихого диявола, який вбиває, і губить людей. Він живе в світі сьогодні, в якому панує неспокій, хаос, який туманить. Цей світ який страждає, якому бракує справжнього миру, в якому живе гордість і ненависть, де зло обманює, спокушає на гріх і веде до загибелі душі кожного, на знищення людства і Божого плану. Саме тому проща –це шлях до Бога, щоб вибрати Найкраще. Розуміти глибину душі і бути ближче Бога, жити з Богом.





Нечиста сила, сьогодні не хоче навернення і миру небесного, але

Бог лишається до кінця і перемагає, рятує людину, і дає їй можливість вибирати найкраще: відчути себе дитиною Божою, це відчути Божу Любов, яка приходить, щоб торкнутися і спасти те, що загинуло.





В паломництві ми молилися за наші родини, за наші сімʼї, спивгромадян, які через війну втратили свої родини, близьких, друзів і знайомих. Ми молилися за хворих, за нашу Україну, за нашу парафію і за наших захисників, які вірять в нашу перемогу і потребують нашої молитви, які захищають нас і нашу землю від злочинів ворога пекельного.





На закінчення паломництва після загальної фотографії пані Анна Силкіна- Heinzle, отримала благословення і привітання з нагоди отримання декрету від вікарія та кардинала Ординаріяту про долучення до пасторальної ради в Форарльберзі для подальшого розвитку, розквіту духовного осередку, на Славу Божу і на благо Української Греко-Католицької Церкви в долині ріки Рейну."

Текст взято зі сторінки парафії УГКЦ у Форарльберг: джерело

bottom of page