top of page

Паломництво до Люрду

19 серп. 2023 р.

З допису парафіянки Наталії Наєр:


"Щороку мільйони людей із різних куточків світу линуть, долаючи сотні, тисячі- одиниць кілометрів, щоб відвідати, торкнутися Живого Чуда в Люрді. Саме в цій печері Массабʼєль, де зцілюються люди, линуть із глибин сердець глибокі прохання, котяться сльози до Богородиці, відкриваються закам’янілі серця гордості, егоїзму, просячи прощення і захисту і ревного бажання до Навернення, до чогось, що не можливо описати…..


В це святе паломництво, прибули і ми, українці із Ліхтенштейну, Землі Форарлберґ із нашим дорогим отцем Василієм.


На цьому святому місці, чотирнадцятирічній Бернадеті, де 18 разів обʼявилась «Біла Світла Пані» - Пречиста Діва Марія. Саме тут, лишила вона свої вказівки- заповіт, дороговказ Пресвята Богородиця нам, як своїм дітям, щоб ми виконували і могли були спасенні долаючи всі труднощі на землі.

Саме тут, на прохання Богородиці, молода дівчинка Бернадета, виконала свою місію. Вона відкрила джерело життя для мільйонів- мільйонів людей…..


На девʼятий день, на прохання Богородиці, де вона їй вказала, Бернадета своїми маленькими руками зробила надзвичайне чудо: вона відкрила струмок на місці багнистого болотця, для цілющої води, щоб люди приходили, навертались і зцілялись, вмивалися і ставали на дорогу Божу. Це чудесні зцілення у вірі глибокій, цілющою силою води, стаються і по сьогодні….

Нескінченні потоки людей, які пересуваються…..


Кожен із своїм Життям- земним тяжким Хрестом, який дає нам Христос, який крокує з нами….


Деякі на візку, деякі лежачі, каліки, бо не можуть ходити , неможуть сидіти, нерухомі, немічні, молоді батьки супроводжують своїх тяжко хворих дітей калік…..і всі вони сповнені надії на Матір, Діву Марію, яка бачить своїх дітей і приходить на допомогу.


Всі просять!! Дорослі, малі, допомоги в Небесної Цариці Світу, Богородиці, щоб бодай на хвильку зупинитись, подивитись і доторкнутись її Ласки, очікуючи краплину цілющої води, щоб зцілитись…..

Люрд це місце служіння, хворим, бідним і немічним, всім людям, які не можуть бути щасливими на землі у цьому світі, які втратили найдорожче, які віддалилися від Небесного, Божої Ласки через гріх.


Богородиця сказала, навіть пообіцяла святій Бернададеті:

«Я зроблю тебе щасливою не цьому світі, але в іншому…», тому і ми по стопах, по черевичках Бернадет, спрямовані до Світлої Діви Марії у молитвах, не відчуваючи втоми, спішили в ранці на світанку щоб дякувати і просити сили.

Сьогодні ми дуже дякуємо, завдячуємо Богу і нашому найдорожчому отцеві Василію, за всі його старання, молитви, переживання, бо дякуючи йому, ми доторкнулися Богородичного справжнього материнського світла, яке осяяло нас і дало нам змогу відчути божими дітьми, відчути радість і спокій в нашому серці в нашому тяжкому житті, в грішному світі, в буденних справах зайнятості, який тонить і іде в прірву через гріхи людства.


В ці інтенсивні дні, кожен із нас зміг особливо роздумувати над своїм життям, на хресній дорозі із Ісусом, в купелі у гроті чудес із вервичкою в молитві.

Кожен зміг знайти, навіть більше віднайти в собі щось особливе, сил, запаливши вогонь в серці своєму Божої чистої Благодаті, яка буде продовжувати нашу молитву, освячувати наш шлях, щоб бути назавжди із Богом і бути огорнутим омофором Пресвятої Діви Марії.


Свята Бернадето, Пречиста Діво Маріє, Богородице Непорочного Зачаття, моли Сина Свого і Бога нашого за наші грішні душі, подай нам справжнього Миру Неба і захисти нас, щоб ми змогли побачити тебе в Небі, в «іншому світі» у Царстві Отця."










https://www.facebook.com/groups/247610982451251

bottom of page