top of page

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Австрія

18 черв. 2023 р.

У неділю 18-го червня 2023, на запрошення отця Василія, настоятеля і духівника парафії УГКЦ в долині ріки Рейну у землі Форарлберг (Австрія), українська громада мала велику честь вітати надзвичайного і повноважного Посла України в Республіці Австрія Василя Химинця, де пан посол молився разом з парафіянами за Україну, за українську армію і за весь український народ.





Д-р Химинець у своєму брифінгу, поділився із нами, що зустрічався з багатьма мерами, представниками та громадськими керівниками землі Форарльбергу. Під час свого візиту він вивчав та оцінював умови та стан українських біженців, які проживають тут, а також відповів на запитання про актуальну ситуацію в Україні.

За словами пана Посла, найважливіше зараз переконатися, що добре робоча інфраструктура допомагає українцям, які перебувають тут зараз.





Що потрібно громадам, щоб продовжувати підтримувати Україну та її переселенців? Як ці громади можуть інтегрувати людей, що живуть тут? За словами д-ра Химинця, ті, з ким він спілкувався, висловлювали свою відкритість і постійну підтримку переміщеним українцям.


Також Посол України в Австрії наголосив, що всім українцям і громадянам дуже важливо транслювати, показувати свою чисту автентичну українську культуру, яка є дуже багата, за яку сьогодні Україна бореться і відстоює. Україна має чим гордитись, тому ми всі разом мають плекати свої цінні українські традиції та чисту єдність з Україною в культурі суспільства, в якому ми живемо, перебуваємо, і не втратити надію на перемогу. А ще вірити і відстоювати наближаючи її разом. Сьогодні, Україна відстоює свою позицію, свою свободу і незалежність: кожен клаптик землі. Кожен українець має гордо розповідати про свою землю Україну, не встидаючись і небоячись, а навпаки пояснювати, що ми - українці - окрема нація, що ми – не росіяни і ніякі братні народи.





На закінчення всі змогли поставити свої питання пану послу, єднаючись в думках із Україною і її народом. Особлива незабутня зустріч лишилась назавжди в історії нашої громади на чолі із нашим отцем Василієм, при нашій українській церкві, громаді, парафії, при монастирі при школі, SACRÉ Coeur in Riedenburg, де люди вірять, плекають, приходять, підтримують і дорожать, відстоюючи свої українські цінності, єднаючись тут далеко на чужині.

В єдності - сила народу!

Боже, нам силу, нам захист подай і нам Україну збережи!




bottom of page