top of page

День Святого Миколая

19 груд. 2022 р.

У неділю опісля богослужіння святий Миколай відвідав наших людей. Проте, особливо на нашого гостя очікували, звісно, діти. Попри перебування на чужині, попри страшні новини, пропри сльози батьків діти заслуговують на прихід Миколая! Це не лише про дарунки та чи була дитина чемною чи ні. Це, по-перше, про надію для найменших. Це надія в радість, щастя, опіку: що дитина не є забута, що в неї є заступник – св. Миколай.



Маленькі діти із своїми батьками приїхали та приготували у Брегенці велику потіху для гостя. Віршики та українські пісні, це було дуже зворушливо та емоційно для всіх!

Настоятель нашої парафії о. Василій зробив усе, щоб святий Миколай таки знайшов адресу нашої церкви, не оминув її та відвідав наше богослужіння, де при нагоді він традиційно приніс для всіх дітей подарунки. Звісно, що у Чудотворця є багато домівок, які потрібно відвідати за день, тому не зміг побачитися особисто з усіма вірнянами, які з різних причин не булак на святій Літургії. Втім, наш отець із суботи до неділі відвідував українців, які вимушено залишили все, щоб врятуватись війни та зараз перебувають у Форарльберзі. Він зустрів діточок, матерів і людей похилого віку, які чекали на нього. Він відвідав хворих і тих, кому надзвичайно тяжко в цю хвилину. Священники є для нас, коли нам тяжко, коли ми втрачаємо надію. Вони підтримують нас, вселяють віру, зміцнюють морально, і в той же час роблять все можливе, аби допомогти ділом. Саме тому отець Василій мусить кодного разу долати велику відстань, щоб виконати свій обов'язок священника, не залишити людей у біді.



Парафія у Форарльберг зростає. міцніє, розвивається. Ми єднаємося, щоб допомагати одне одному, виручати одне одного, підримувати, так само, як і молитися до Всевишнього про перемогу, мир та спокій! Отець Василій опікується нами, та робить все, що в його силах, щоб вселити в нас віру, любов та надію. Ми так само його підтримуємо та допомагаємо, бо в єдності – сила!

Це є важливо бути разом, для країни, родини та дітей!


bottom of page