top of page

Вшанування пам'яті жертв Голодоморду

26 лист. 2022 р.

У неділю 26-го листопада відбулася панахида для вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933рр. Уже майже 90 років пройшло від жахливої трагедії, яка забрала мільйони життів не лише на теренах України. Багато років правда про жахливий радянський злочин замовчувалася.



На запрошення отця Василія Єпископ всього Форарльбергу Бенно теж взяв активну участь у молитві, промовивши слово до всіх присутніх та просячи у Бога сили «для боротьби за правду, щоб плекати мир заради світлого майбутнього, бути гордими синами, які сьогодні захищають Україну своїм життям, відстоюючи її право жити та існувати". "Хліб – це зерна віри, любові й добра, який треба ділити."


В свою чергу отець Василій зазначив: "Ми вважаємо, що розуміння історії Голодомору є важливим не лише для України, а й для Європи та всього світу.

Ми, церква, навчаємо, як досягати миру. Сьогодні не є достатньо лише молитися за мир. Нам потрібно гуртуватияь, працювати, а також діяти разом, щоб мир прийшов у наші домівки, в наші серця і в нашу Україну."



Сьогоднішні дії країни-терориста росії нагадують гкноцид проти українського народу, коли йде знищення етнічних груп, їхня примусова асиміляція.


Після завершення панахиди отець написав: "Сьогодні ми разом із Єпископом всього Форарльбергу вшанували 90 річницю [ред,: Голодомору]. Схиляємо голову над тими, хто став жертвою сталінського режиму-терору і був вбитий голодом в Україні. Люди не мали права молитись, не могли бути належно похованим. Це були тяжкі часи історії. Україна сьогодні бореться! Молиться і захищається! Тому єднаймось із нею разом всі тут! Ми сьогодні повинні пам’ятати і робити все можливе, щоб не дати ворогу забрати рідне. Допомагати. Прошу вас, приходьте до Церки, щоб молитися рідною мовою разом. Відстоюймо разом нашу культуру, наші красиві українські звичаї. Нам слід згуртовуватися, щоб не втратити і не загубити рідне! Я дякую вам за жертовність, за віру, молитву, за відданість і за любов до України."



Опісля служби віряни разом із отцем Василієм та єпископом Форарльбергу Бенно вшанували пам'ять жертв свічками. Свічки люди клали перед Хрестом, на якому Христос страждав, терпів за жорстокість людства, щоб спасти його.



bottom of page