top of page

Благословення дітей на успішний навчальний рік

11 вер. 2022 р.

Із давніх часів заведено: кожну добру справу потрібно починати з молитви, з надією на Бога.


Саме так, 11-го вересня при церкві Sacré Couer у Брегенці перед початком навчального року діти України склали присягу на вірність Богу й Україні, просячи у Бога ласки і сили на новий навчальний рік у Форарльберг. Варто просити у Бога сили, щоб це було лише всім на користь: на збагачення свого, на радість батькам і на прославу Божу.


Отець Василій перед Літургією сказав: «Ми сьогодні на Святій Літургії дякуємо особливо за дар вашого життя, ваших батьків, за ваш шкільний початок, адже не всі діти сьогодні мають можливість навчатися так, як можете ви. У світі, а особливо і в Україні, іде боротьба за найцінніші права: за наше майбутнє. Деякі ваші ровесники втратили найдорожче і не зможуть більше повернутись ніколи до шкільної парти, до своїх друзів, із якими провели найцінніші дні свого життя. Тому це важливо вміти цінувати та дякувати Богу за кожну хвилину прожитого життя. Дякуйте за ручку і зошит вашим викладачам. Молимось за ваш поклик до навчання, щоб ви зуміли здобути мудрість, плекати християнські цінності і бути сильними перед будь-якими викликами цього буденного життя».


Отець Василій попросив школярів не боятися йти вперед, бути сильними, ніколи не відвертатись, а навпаки допомагали одне одному, коли хтось це потребує. "Українці, а це – ми; це – я і ти. Ми є добрий народ, який має Христа за приклад. Тому я чекатиму на вас, і вчімось від Ісуса, який був завжди мудрий, сильний, зумів дати приклад заради справедливості і добра, заради спасіння людства."


Після Літургії отець подарував школярам і студентам хрестик, який буде надією і силою для життя, посвятивши свяченою водою.

bottom of page